Sidebar

04
Δευ, Δεκ

Με τα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου τύπου να κοσμούνται σήμερα με εικόνες του χθεσινοβραδινού τελικού του "Μουντιάλ 2014" η Γερμανία πανηγυρίζει έναν ακόμη τίτλο της.

Μερικά από τα πρωτοσέλιδα του γερμανικού τύπου, διατυπώνουν το προφανές:

Spiegel: «Δραματική νίκη επί της Αργεντινής. Η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια κόσμου»
Die Zeit: «Η Γερμανία είναι ποδοσφαιρική πρωταθλήτρια κόσμου»
Sportmediaset: «Η Γερμανία στην κορυφή του κόσμου, ο Γκέτσε "σκότωσε" την Αργεντινή»
 
Με απογοήτευση είδαν στην Αργεντινή την απώλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χωρίς ωστόσο, να γίνεται ιδιαίτερα αυστηρή κριτική στους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, ορισμένα ΜΜΕ της χώρα έκαναν λόγο για το όνειρο που… κλάπηκε.
Το πρώτο θέμα στην Oleήταν οι δηλώσεις του Χαβιέ Μασεράνο, ο οποίος τόνισε πως αυτή η ήττα θα πονάει για μία ζωή. Από εκεί και πέρα, στον τίτλο του κειμένου, αναφέρεται πως «κλάπηκε το μεγάλο όνειρο».
Η La Razon έγραψε: «Κατεστραμμένο όνειρο: Η Αργεντινή έμεινε χωρίς κάτι στον 6ο τελικό»
Η Lance που είχε κεντρική φωτογραφία τον Μέσι, έγραψε: «Πες μου τι αισθάνεσαι τώρα!»

Στον "ουδέτερο" υπόλοιπο κόσμο διαβάζουμε:
 
Globo Esporte«Mariocanazo»
 
Gazzetta dello Sport«Γερμανία Über Alles! Στο 113' το γκολ του Γκέτσε»

Mundo Deportivo«1-0: Τετράκις πρωταθλήτρια η Γερμανία»

Marca«Πάντα Γερμανία»

L' Equipe«Και στο τέλος, κερδίζει η Γερμανία»

UEFA«Το γκολ του Γκέτσε έδωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία»
Περισσότερα...Γερμανία: Ποδοσφαιρική πρωταθλήτρια κόσμου

Μόλις λίγες ώρες έχουν  περάσει από το τέλος του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Από το τελευταίο σφύριγμα ενός Μουντιάλ που θα μείνει στην ιστορία σίγουρα και όχι μόνο, για τις ποδοσφαιρικές μάχες που παρακολούθησε ο κόσμος. Αν μη τι άλλο ποιος θα μπορέσει ποτέ να ξεχάσει την εικόνα αυτού του ανσάμπλ;

Θαυμάστε την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ με το μοναδικό αξεσουάρ που είχε μαζί της στις κερκίδες του "Μαρακανά".

alt

Σε μια διοργάνωση Παγκόσμιου Κυπέλλου μέσα στο σπίτι τους, το μόνο που δεν θα μπορούσε να περάσει από το μυαλό της ομάδας, αλλά και όλων των Βραζιλιάνων, είναι ένας τέτοιους είδους "ποδοσφαιρικός" διασυρμός.

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται στον χθεσινό ημιτελικό με τραγικούς, πηχαίους τίτλους όπως: Bild: "Σας ευχαριστούμε! Σας αγαπάμε"
Kicker: "Στον τελικό με έκταση η ομάδα του Λεβ"
O' Globo: "Ντροπή και ιστορική ταπείνωση: Γερμανία-Βραζιλία 7-1"
Marca: "Αιώνια ντροπή"
Corriere: "Ταπείνωση της Βραζιλίας"
Ole: "Πες μου ότι είναι επτά..."
Telegraaph: "Η Γερμανία ταπείνωσε την Βραζιλία"
L' Equipe: "Κατάρρευση"

Τα πιο δυνατά λόγια όμως, έρχονται από τις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου.

alt

alt

alt

alt

ΠΗΓΗ: in.gr / e-radio.blog

Σίλβερ Σπρινγκ, Μέριλαντ

Το φετινό καλοκαίρι παραμένει ασυνήθιστα ήπιο στην Ελλάδα, ωστόσο σε παγκόσμιο επίπεδο ο Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί από τότε που άρχισαν οι επίσημες μετρήσεις το 1880.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), η συνδυασμένη μέση θερμοκρασία στην ξηρά και την επιφάνεια των ωκεανών έφτασε τον περασμένο μήνα το ρεκόρ των 16,22 βαθμών Κελσίου.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ιούνιος ήταν 0,72 βαθμούς Κελσίου θερμότερος από το μέσο όρο για το μήνα στη διάρκεια του 20ού αιώνα.

Το προηγούμενο ρεκόρ για το μήνα Ιούνιο καταγράφηκε το 2010. Επιπλέον, για 38 συνεχόμενα έτη ο Ιούνιος είναι θερμότερος από το μέσο όρο του 20ού αιώνα, επισημαίνει η NOAA.

Η τελευταία φορά που η μέση θερμοκρασία του Ιουνίου έπεσε κάτω από το μέσο όρο ήταν το 1976.

Τον φετινό Ιούνιο, οι περιοχές με τη μεγαλύτερη απόκλιση από το κανονικό ήταν

Περισσότερα...Ο θερμότερος Ιούνιος που έχει ποτέ καταγραφεί

Δύο με τρία χρόνια ζωής δίνει στον εαυτό του ο Πάπας Φραγκίσκος χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί μέσα σε αυτόalt το διάστημα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από τη Νότιο Κορέα ο Ποντίφικας ρωτήθηκε για την δημοφιλία του που αποδείχθηκε περίτρανα στην επίσκεψή του στη χώρα της Άπω Ανατολής.

«Το αντιμετωπίζω ως μια γενναιοδωρία από τον Θεό. Προσπαθώ να σκέφτομαι τα λάθη μου, τις αμαρτίες μου και να μη νοιώθω περήφανος. Γιατί ξέρω ότι αυτό θα διαρκέσει μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Δύο ή τρία χρόνια και μετά θα πάω να συναντήσω τον Δημιουργό μου» ήταν η απάντηση του Πάπα.
Μπορεί ο 77χρονος Φραγκίσκος να μην έχει μιλήσει ξανά

Περισσότερα...Πάπας Φραγκίσκος: "Μου μένουν 2-3 χρονάκια ζωής"

Οταν στο κινητό σας ανοίγετε την εφαρμογή του δημοφιλούς παιχνιδιού Angry Birds και αρχίζετε να πετάτε πουλιά σε πράσινα γουρούνια, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παραμονεύουν στο σκοτάδι για να υφαρπάξουν τα προσωπικά σας δεδομένα από το Διαδίκτυο, σύμφωνα με απόρρητα βρετανικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Τα στοιχεία που ρέουν στα δίκτυα επικοινωνίας από τα τηλέφωνα νέας γενιάς και τις εφαρμογές τους φθάνουν από το μοντέλο του τηλεφώνου και το μέγεθος της οθόνης έως προσωπικές πληροφορίες όπως η ηλικία, το φύλο, η τοποθεσία, ενώ από κάποιες εφαρμογές μπορούν να διαρρεύσουν ακόμα πιο ευαίσθητα δεδομένα όπως οι σεξουαλικές προτιμήσεις - μάλιστα μια εφαρμογή που αναφέρεται στα έγγραφα μπορεί να δώσει ακόμα πιο σαφείς πληροφορίες όπως π.χ. εάν ο χρήστης συμμετέχει σε ανταλλαγές συντρόφων.

Περισσότερα...Πηγή πληροφοριών για την Αμερική το Angry Birds

Περισσότερα Άρθρα...