Sidebar

22
Τρι, Οκτ

Τοπικές
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Είναι γνωστό ότι οι επαγγελματίες πέραν των υπολοίπων θεμάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους έχουν και τα φέσια προς το Δήμο  που έρχονται από το παρελθόν και τα οποία τους έχουνε μπλέξει σε περιπέτειες.   Είναι αυτονόητο οι επαγγελματίες να επιδιώκουν είτε κάποια ρύθμιση είτε κάποιες πολιτικές που θα μπορούσαν να τους απαλλάξουν από αυτό το βάρος.

Το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας χθες παίρνει μια απόφαση να αναστείλει λέει τα αναγκαστικά μέτρα σε βάρος των επαγγελματιών.

Έχει τέτοια αρμοδιότητα; Ασφαλώς όχι. Βλέπετε ο νομοθέτης αν έδινε τέτοιες αρμοδιότητες

στα δημοτικά συμβούλια θα είχαν ήδη αποφασίσει να πάνε ….θάλασσα στην Καρδίτσα.

Γιατί πήρε αυτή την απόφαση; Ασφαλώς για να χαϊδέψουν τ΄ αυτιά και να ικανοποιήσουν μια δήθεν εκλογική πελατεία. Ακολουθεί ακριβώς τον ίδιο δρόμο που το 2003 περιέπλεξε τα πράγματα η παλιά απόφαση. 

Αν βεβαίως η Αποκεντρωμένη θεωρήσει νόμιμη αυτή την απόφαση για τους δικούς της πολιτικούς λόγους περιπλέκονται τα πράγματα και κάποια στιγμή θα επανέλθουν και πάλι στο προσκήνιο σε χειρότερη μορφή. Αν πάλι της ακυρώσει ως μη νόμιμη θα πέσει ένα κρεσέντο αντίστασης και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Πάντως η δημοτική αρχή σε κάθε περίπτωση θα μπορεί να κλείνει πονηρά το μάτι στους επαγγελματίες λόγω των εκλογών λέγοντας ότι η ίδια έκανε το χρέος της αλλά ουσιαστικά μιλάμε για μνημόσυνο με τζάμπα τα ξένα κόλλυβα.

Από τη στιγμή λοιπόν που οι επαγγελματίες που έχουν οφειλές προς το Δήμο μπορούν να πείθονται με τέτοιου είδους απαρχαιωμένες λαϊκίστικες πολιτικές ασφαλώς και ο Δήμος είναι πρόχειρος να ανταποκριθεί με τζούφιες αποφάσεις.

Με απλά λόγια. Ο ένας θα μπορεί να κοροϊδεύει τον άλλον για όσο χρόνο επιθυμεί και μέχρι να φτάσει ο λογαριασμός στους επαγγελματίες. Συνάμα ο Σταυρογιάννης και η παρέα του θα έχει απέλθει…