Sidebar

22
Τρι, Οκτ

Τοπικές
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

alt

Το ότι γίνεται μια σύσκεψη τη Δευτέρα στην Αθήνα για το θέμα του hot spot του Καραβομύλου δε σημαίνει και πολλά πράγματα. Δεν σημαίνει ότι το συγκεκριμένο θέμα πήγε περίπατο. Βεβαίως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αναγκάστηκε να συζητήσει όχι γιατί βγήκαν κάποιοι κάτοικοι στο δρόμο ούτε φοβήθηκε τα χωματουργικά μηχανήματα. Αυτό είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει και έχουν και τρόπους να το αντιμετωπίσουν.

Αποφασίστηκε η σύσκεψη όταν πήγε στα χέρια του Χρυσοχοϊδη η επιστολή….. και κυρίως όταν σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Κοτρωνιάς ζητούσε να συναντηθεί μαζί του επίμονα. Το παρασκήνιο επιμένει ότι αυτή η επιστολή πήγε τις προηγούμενες μέρες και σε άλλα πρόσωπα αλλά δηλώθηκε αναρμοδιότητα. Απλά έλεγαν πως πρόκειται για μια απόφαση του ΚΥΣΕΑ και άλλα τέτοια αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Μητσοτάκης ήξερε

που είναι οι δεξαμενές στον Καραβόμυλο.

Εκεί λοιπόν ξεκίνησε να ζητάνε τι διαθεσιμότητα υπάρχει από στρατόπεδα τα οποία δεν χρειάζονται . Έτσι είχε βρεθεί από λίγο διάστημα το στρατόπεδο Ζιώγα στο Κυψελοχώρι της Λάρισας. Ετσι βρέθηκε άλλα στρατόπεδα και στο παρελθόν έτσι και τώρα.

Στο παρελθόν πρότειναν στρατόπεδα ακόμη και μέσα στους πυρήνες των πόλεων.

Σίγουρα λοιπόν κάποιος από τους στρατοκράτες πρότεινε αυτό το στρατόπεδο. Σιγά μην καθόταν περαιτέρω να το εξετάσουν την ίδια στιγμή που καίγονται τα πατζάκια τους .

Βεβαίως δεν ήταν η καλύτερη επιλογή. Παρόμοιες επιλογές έχουν καταδικαστεί και στο παρελθόν. Έχουν καταργηθεί, έχουν επιστρέψει σε περιόδους κρίσης, έχουν κάνει τον κύκλο τους, άλλες έχουν μετασχηματιστεί . Να σας πω πόσες φορές έχει κλείσει η Μαλακάσα και πόσες άλλες έχει ανοίξει ; Να δούμε την ιστορία για τη Νέα Καβάλα στο Κιλκίς όπου ανοιγοκλεινει και αλλάζει κατά περίπτωση χαρακτηριστικά;

Θέλουμε να πούμε λοιπόν ότι το συγκεκριμένο ραντεβού της Δευτέρας προέκυψε από την ένταση της επιστολής του Γιώργου Κοτρωνιά και τα απανωτά τηλεφωνήματα που έκανε για να μιλήσει με Υπουργό πολύ πριν φτάσει στη Λαμία.

Βεβαίως μπροστά σ' αυτή την πίεση σε τέτοιες περιπτώσεις διευρύνεται το παζλ και έτσι αποφασίστηκε η σύσκεψη. Είναι σαφές ότι κανείς από τους μετέχοντες να υποστηρίξει την άποψη για την εγκατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο. Βεβαίως δεν πρόκειται να παραδώσει και τα όπλα για λόγους πολιτικού εγωισμού ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τι θα προκύψει τώρα από αυτή τη σύσκεψη; Μακάρι να ξέραμε.

Ο Υπουργός έχει την καυτή πατάτα να μεταφέρει κόσμο από τα νησιά και το Φυλάκιο στην ενδοχώρα.

Οι ροές συνεχίζονται και ουσιαστικά χρειάζεται ένα μεγάλο camp την μέρα. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Έτσι λοιπόν σ αυτή τη φάση δεν είμαι και αισιόδοξος ότι θα κάνει πίσω άμεσα ο κ. Χρυσοχοΐδης όταν για το Κυψελοχώριον παλεύουν περισσότερο από 6 μήνες. Τα λέω αυτά γιατί ακούονται κάποιες φωνές ακραίες κατά τη κρίση μου. Μπροστά σε αυτό που είναι το μείζον, μπροστά στην αύξηση των προσφυγικών ροών δεν μπορεί κανείς να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά του.

Εκείνο που πρέπει να κάνει είναι να βλέπει αν εξασφαλίζονται οι ελάχιστες συνθήκες φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων. Το θέλω ή δεν θέλω έχει ελάχιστη σημασία .

Να κάνω και μία πρόβλεψη. Προβλέπω λοιπόν ότι όλες αυτές οι ακραίες φωνές που διατυπώνονται τελευταία σ΄ όλη αυτή την ιστορία την οποία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν θα βγουν ηττημένες. όπως άλλωστε έχουν βγει ηττημένες και σε άλλες περιπτώσεις και στον τόπο μας και αλλού.

Δυστυχώς το προσφυγικό δεν είναι έδαφος για να οικοδομήσουν τη μισαλλοδοξία τους και τις άγριες διαθέσεις τους. Όσο και αν προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο. Πάλι πλάτες θα συνεχίσουν να βλέπουν