Sidebar

22
Τρι, Οκτ

Τοπικές
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μια μίξη μεταξύ παλιών και νέων δημοτικών συμβούλων επιχειρεί με την απόφασή του για τον ορισμό των αντιδημάρχων και των θέσεων ευθύνης συνολικότερα ο δήμαρχος Λαμίας κ. Θυμιος Καραΐσκος.

Ένα σχήμα το οποίο βγάζει σε πρώτο πλάνο τους νεοεκλεγμένους και τους τοποθετεί σε ευαίσθητους τομείς του Δήμου όπως υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, εκπαίδευση, πολιτισμός αλλά και παραγωγικούς τομείς ενώ από την άλλη χρησιμοποιεί έμπειρα στελέχη στη διαχείριση της καθαριότητας, του περιβάλλοντος, της διοίκησης και της επιχειρηματικότητας.

Η καινοτομία στην απόφαση του κ. Καραΐσκου είναι ότι δεν δίνει

πρόκριμα σε κανένα σε ό,τι αφορά την τεχνική υπηρεσία για την οικονομική υπηρεσία καθώς είναι οι δύο υπηρεσίες που θα έχει ο ίδιος την ευθύνη τους όπως επίσης και η εποπτεία του δημοτικού ωδείου ενώ παράλληλα αξιοποιεί τις νέες διατάξεις της νομοθεσίας διορίζει όχι αντιδήμαρχό αλλά δημοτικό σύμβουλο ως αναπληρωτή του εκτός από δύο βασικούς τομείς όπως είναι τα οικονομικά και η τεχνική υπηρεσία και δύο ενώ ο ίδιος κρατά την προεδρεία στις δύο βασικές επιχειρήσεις του δήμου που είναι η ΔΕΥΑΛ και η κοινωφελής επιχείρηση. 

Είναι επίσης σημαντικό ότι η συνεργασία με το συνδυασμό του Παναγιώτη Στασινού αποτυπώνεται και στις θέσεις ευθύνης καθώς μπαίνει στη διοίκηση του Δήμου και ο Παναγιώτης Στασινός με ευαίσθητες αρμοδιότητες ενώ παράλληλα ορίζονται εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με δικαίωμα υπογραφής σε καθοριστικούς τομείς στους οποίους μάλιστα μεταβιβάζεται και η αρμοδιότητα των υπογραφών . 

Ειδικότερα με βάση την απόφαση οι 7 αντιδήμαρχοι είναι:

Σωτήρης  Κουτσοβέλης με αρμοδιότητες την Διοίκηση, Ανθρωπίνου Δυναμικού και Κατάρτισης, Ληξιαρχείο & Δημοτική Κατάσταση όπως επίσης και την Εξυπηρέτηση Πολιτών

Δημήτρης  Κυρίτσης με αρμοδιότητες τον Προγραμματισμό, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνεια - Κοινωνία των Πολιτών και τα Αναπτυξιακά Προγράμματα,

Αμαλία Ποντίκα με αρμοδιότητες τον Πολιτισμό την Τουριστική Ανάπτυξη και τις Διεθνείς Σχέσεις ενώ έχει την ευθύνη το ΔΗΠΕΘΕΡ τις πολιτιστικές αίθουσες τα μουσεία την πινακοθήκη κλπ.

Παναγιώτης Φώσκολος με αρμοδιότητες την Τοπική Ανάπτυξη, τον Αθλητισμό, τη Νέα Γενιά, όπως επισεις του τομείς Απασχόλησης, Εμπορίου και  Επιχειρηματικότητας,

Κώστας Σταυρογιάννης με αρμοδιότητες στους τομείς Περιβάλλοντος και πρασίνου, ποιότητας ζωής και ελεύθερου χώρου,  Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Προστασίας, Εποπτείας και Διαχείρισης Κοινοτήτων,

Κωστας Μουστάκας με αρμοδιότητες στους τομείς Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Διαχείρισης Αδέσποτων και λειτουργίας Δημοτικού Κυνοκομείου.

Παναγιώτης Στασινός με αρμοδιότητες στους τομείς Δημόσιας Υγείας, προστασίας Γ’ Ηλικίας, προστασίας παιδικής ηλικίας, εποπτείας και λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, ισότητας Φύλων,

Παράλληλα με απόφαση του ο Δήμαρχος ορίζει ως εντεταλμένους συμβούλους τους

Δημήτρη Μπεσλεμέ με αρμοδιότητες στους τομείς οργάνωσης, διοίκησης και ελέγχου της καταγραφής και αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας, για τα θέματα λειτουργίας λαϊκών αγορών και την ευθύνη για την Δημοτική Ενότητα Γοργοποτάμου.

Δημήτρη Τζούφλα με αρμοδιότητες στην Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη, Κοινωνική Πολιτική, Κοινωνικές Δομές & Εθελοντισμό.

Αθανάσιο Παπαχρήστο με αρμοδιότητες στην Παιδεία, Καινοτομία και δια βίου μάθηση,

Γεώργιο Παλιούρα με αρμοδιότητες στην Αγροτική Ανάπτυξη.

Δημήτριο Αργυρίου με αρμοδιότητες στην λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής

Κώστα Κερπινιώτη με αρμοδιότητες στη λειτουργία των Δημοτικών Κοιμητηρίων,

Κωνσταντίνο Ξεφλούδα με αρμοδιότητες στη ευθύνη για την Δημοτική Ενότητα Υπάτης

Κωνσταντίνος Αναστασίου με αρμοδιότητες στη ευθύνη για την Δημοτική Ενότητα Λειανοκλαδίου και

Ιωάννη Ζωγράφο με αρμοδιότητες στη ευθύνηγια την Δημοτική Ενότητα Παύλιανης,

Τέλος Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθανάσιος Ντούζγος ορίζεται αναπληρωτής του Δημάρχου πλην των αρμοδιοτήτων των Διευθύνσεων  Οικονομικών Υπηρεσιών  και  Υποδομών και Τεχνικών Έργων των οποίων την αναπλήρωση έχουν στην μεν πρώτη ο Σωτήρης Κουτσοβέλης στη δε δεύτερη ο Κώστας Σταυρογιάννης. Παράλληλα ο γιατρός Αθανάσιος Ντούζγος θα είναι και υπεύθυνος λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. 

Ο Δήμαρχος, Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά: « Θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους και να τονίσω  ότι είμαστε στην υπηρεσία των δημοτών μας και κρινόμαστε καθημερινά από τους πολίτες για το έργο  μας. Θα λειτουργήσουμε βάσει του προγράμματος μας, με συνέπεια, αποφασιστικότητα και συνεχείς αξιολογήσεις. Καλή δουλειά σε όλους