Sidebar

18
Τρι, Ιουν

Τοπικές
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Για να δούμε τι κρύβεται πίσω από τις συμπεριφορές κατά του νεαρού μετανάστη θα πρέπει να αρχίσουμε κάποια ερωτήματα. 

Tα δεδομένα όμως που έχουμε είναι μία ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που λέει πως μετά τη Λιβαδειά εντοπίστηκε χωρίς εισιτήριο και ότι κατά πάγια τακτική τους κατεβάζουν από το τρένο στον επόμενο σταθμό. Επομένως το Λιανοκλάδι ήταν ο επόμενος σταθμός και τον κατέβασαν από το τρένο μιας και δεν είχε εισιτήριο. Κάλεσαν την αστυνομία ή η ΕΛΑΣ πήγε μόνη της; Το δεύτερο είναι απίθανο….Τι ισχυρίστηκαν όταν την κάλεσαν;

Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι πήγε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και οι γιατροί βλέποντας τα χαρτιά του αλλά και την κατάσταση του διαπιστώνουν ότι κακώς πήγε εκεί και δεν τον παραλαμβάνουν .

Το τρίτο δεδομένο είναι ότι ο Δήμος του συμπλήρωσε τα λεφτά για τα εισιτήρια και έφυγε για την ώρα την καλή . 

Τα πραγματικά γεγονότα όμως έχουν διαφορετικά.

Κάτι γίνεται μέσα σε ένα τρένο που φτάνει στις 14.15 στο Λιανοκλάδι. Δεν μας το λέει κανείς επισήμως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

βρήκε έναν επιβάτη χωρίς εισιτήριο και καλεί την αστυνομία για να τον κατεβάσουν . Δηλαδή σε κάθε επιβάτη που στερείται εισιτηρίου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλεί την αστυνομία για να τον κατεβάσουν;

Μήπως μύρισε τα νύχια της η αστυνομία και πήγε μόνη της να βοηθήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

Απίθανο φαίνεται να πήγε η αστυνομία για το εισιτήριο . Όταν λέμε πήγε η αστυνομία μιλάμε τώρα για δυνάμεις. Όμως δεν πήγε μόνη της η ΕΛΑΣ φώναξε και το ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ πήγε για να παραλάβει έναν που δεν είχε εισιτήριο ή κάτι άλλο;

Η ΕΛΑΣ τους είπε να παραλάβουν ένα ύποπτο κρούσμα κορονοϊού που είναι μέσα στο τρένο για να τον πάνε στο νοσοκομείο. Και μάλιστα χρειάστηκαν δυνάμεις γιατί ο μετανάστης αντιδρούσε λέγονταν συνεχώς “Νο coved-19”. Η αστυνομία το ερμηνεύει ως αντίσταση….

Δεν μας λέει όμως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για κάποιο ύποπτο κρούσμα αλλά για έλλειψη εισιτηρίου μας λέει.

Το τρένο καθυστερεί περίπου 7 λεπτά στο Λιανοκλάδι. Ο συγκεκριμένος κατέρχεται αδιαμαρτύρητα από το τρένο τους επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους “Νο covid-19” και έχει στα χέρια του είναι κάποια χαρτιά ότι είναι νόμιμος στη χώρα και βεβαίως έχει και ένα εξιτήριο από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας ότι τον περασμένο Μάιο είχε νοσηλευτεί για “Covid-19”.

Όταν οι αστυνομικοί είδαν αυτά τα χαρτιά και όταν το ΕΚΑΒ διαπιστώνει ότι δε συντρέχουν οι λόγοι μεταφοράς σε νοσοκομείο την λύση φέρετε να την έδωσε κάποιος διοικητής… Έδωσε εντολή άγνωστο πώς να τον φορτώσουν για το νοσοκομείο χωρίς να χρειάζεται να δικαιολογήσει τον λόγο….

Ερώτημα….. Γιατί η αστυνομία έδωσε εντολή να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας; Γιατί δεν παρενέβη ο ΕΟΔΥ και να πάει κι επιτόπου να λύσει το θέμα; Τι έλεγαν όταν ο ταλαίπωρος άνθρωπος που του έλεγε ότι δεν έχει κορονοϊό στα αγγλικά; Γιατί δεν τον άκουγαν και να κοιτάξουν τα χαρτιά ; Από που κι ως που η αστυνομία δίνει εντολή να τον φορτώσουν για το νοσοκομείο ; Από πότε ο οποιοσδήποτε αστυνομικός διοικητής έχει γίνει και γιατρός και από πότε κάνει διαπιστώσεις ιατρικών θεμάτων και δίνει εντολές; Πώς αισθάνεται ο εν λόγω διοικητής σήμερα που βγαίνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον αδειάζει και του λέει ότι την αστυνομία τι φωνάξαμε εκεί γιατί δεν είχε εισιτήριο; Πώς κάθεται στη θέση του σήμερα με τις τόσες εντολές λαθεμένες που έδωσε; 

Όταν έφτασε στο νοσοκομείο ο γιατρός που είχε ειδοποιηθεί συγχρόνως να τον παραλάβει διαπιστώνει πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για πιθανό ύποπτο κρούσμα. Πρώτον είναι ότι δεν είχε συμπτώματα. Δεύτερο είναι ότι είχε στα χέρια του βεβαίωση αποθεραπείας και το τρίτο είναι ότι ο ίδιος επέμενε σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει κορονοϊό. 

Τι έγινε όταν ο γιατρός του νοσοκομείου αρνήθηκε να παραλάβει το περιστατικό από το ΕΚΑΒ; Γιατί χρειάστηκε παραπάνω από μισή ώρα επικοινωνίας μεταξύ νοσοκομείου ΕΟΔΥ ΕΚΑΒ για να καταλήξουν ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να μείνει ελεύθερος;

θα μου πείτε πού κολλάει τώρα ο Δήμος της Λαμίας; Κάποιος έπρεπε να πληρώσει το εισιτήριο από τη Λαμία μέχρι την Καρδίτσα και γι' αυτό φώναξαν το Δήμο . 

τι προκύπτει λοιπόν από όλο αυτό το θέμα;

Δεν πρόκειται για θέμα αλλά πρόκειται για ανάθεμα. Μιλάμε πλέον για το ρεσιτάλ της αυθαιρεσίας απέναντι σε έναν άνθρωπο που το μοναδικό του παράπτωμα είναι ότι έβγαλε εισιτήριο μέχρι τη Λιβαδειά και ήθελα να πάει στην Καρδίτσα.

Από πότε λοιπόν οι αστυνομικοί καλούνται για να αξιολογήσουν ιατρικές πράξεις;

Δεν ξέρω τι θα ψάξουν και τι θα βρουν ανάμεσα τους αλλά η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τους εκθέτει. Με βάση τη συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν έπρεπε να είναι εκεί. Δεν έπρεπε να έχουν δοθεί εντολές στο ΕΚΑΒ. Δεν έπρεπε να έχουν φορτώσει τον άνθρωπο στο ασθενοφόρο για το νοσοκομείο. Αν η αστυνομία είχε την πρόνοια να διαβάσει τα χαρτιά, την σύνεση και την ψυχραιμία να διαπιστώσει τι ακριβώς γίνεται πάρα πολύ απλά θα έφευγε από το σημείο εκθέτοντας όλους αυτούς που προσπάθησαν να τους χρησιμοποιήσουν.

Τώρα πλέον η αστυνομία στη Φθιώτιδα έχει την τεράστια ευθύνη . Η ευθύνη της δε γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς σε όλους τους τόνους κοιτά να κρύψει τα πραγματικά γεγονότα αλλά δυστυχώς το ρεπορτάζ είναι εκείνο το οποίο συνεχίζεται και τα αμείλικτα ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν.

Θα πρέπει τοπική ηγεσία της αστυνομίας να πάρει σαφή θέση στο τι ακριβώς έγινε. Ποιες ήταν οι πληροφορίες που μεταφέρθηκαν και γιατί όχι να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το συγκεκριμένο σκηνικό και το κυριότερο γιατί ενώ βλέποντας εξιτήριο αποθεραπείας συνέχιζε να δίνει εντολές για μεταφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου στο νοσοκομείο; Οι άνθρωποι δεν είναι τσουβάλια για να μεταφέρονται σύμφωνα με τις ορέξεις του καθενός . Πρόκειται για ένα μείζον θέμα που εκθέτει ανεπανόρθωτα την αστυνομία και εν προκειμένω όχι κάποιος χαμηλόβαθμούς που έφτασαν μέχρι εκεί, αλλά πιθανά και βαριές κλάρες .

Τα ερωτήματα διατυπώνονται. οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι σαφής συντόμευση τεκμηριωμένες και άμεσες .

Εν αναμονή λοιπόν .